26 mai 2014

Despre greva cetateneasca

In societate exista tot felul de grupari care militeaza impotriva ordinii de drept. Bine, acum cat de "de drept" e ordinea asta n-o sa dezbatem acum. Cert e ca grupurile astea ies periodic in strada, agita afise, striga lucruri, organizeaza actiuni (unele din ele chiar faine) impotriva celor cu care nu-s de acord. De cele mai mule ori rezultatul este nul. Pana aici nimic iesit din comun.

Din cand in cand, indivizii aia pe care ii balacaresc in restul timpului le cer parerea in mod organizat - organizeaza cate un scrutin. Teoretic (nici asta n-o sa dezbatem acum) datoria fiecarui cetatean e sa-si dea cu parerea punand stampila intr-o casuta.

Buuun, iar in momentul in care grupurile respective indeamna la boicotul votului, adica teoretic taman la actiunea care ar putea (ok, asta-i ultima chestie pe care n-o s-o tratam acum) schimba ceva, rasare un mare semn de intrebare: pana la urma toti activistii astia ce vor, sa rezolve efectiv o problema sau sa aiba vesnica activitate carcotind?

In cealalta ordine de idei, in perioadele astea apar tot soiul de indemnuri. Ba ca du-te sa votezi, ba ca cetatenii, ba ca schimbarea. Mai oameni buni, pana la urma votul e o chestie pur subiectiva. Sa faci propaganda incercand sa convingi pe cineva ca-i mai bine sa nu voteze mi se pare putin deplasat - e oarecum ruda cu jignirea inteligentei. Dupa cum si mai deplasat mi se pare sa incerci sa convingi sa voteze pe un individ care (macar din proprie experienta) a realizat ca si daca o face si daca nu, tot acelasi rahat iese.

Dau un vot mic pentru o votca mare.

Niciun comentariu: