22 mai 2008

"nici o masa fara peste"

nu stiu cum naiba stateam in seara asta in fata monitorului incercand (fara succes) sa tin pasul cu ce s-a petrecut de-a lungul zilei si fix lozinca asta mi-a trecut prin cap.

deci: aia erau niste cretini. adica sigur, pestele furnizeaza o suma de substante extrem de benefice organismului uman. chiar daca nu-ti place nici gustul nici consistenta sa, e sanatos sa-ti treci peste micile placeri culinare si sa mai halesti din cand in cand cate-un pestisor. dar de aici pana la sloganul mobilizator e mare distanta.

incerc sa-mi imaginez omul vremii care se scula (expresie folosita intentionat) din pat, injura printre dinti lipsa agentului termic de peste noapte, halea o juma de peste cu pita de alaltaieri, eventual si-o cana cu lapte cald (daca avea bafta ca nevasta-sa sa fi prins 2 sticle la coada la care statea de la patru dimineata), se spalacea pe fata (din nou expresia e intentionata) si pleca mohorat catre fabrica sa-si indeplineasca planul de rebuturi.

la celalalt pol, incerc sa-mi imaginez omul citit al vremii care in incercarea macar mentala de a trai intr-o lume mai buna se straduia sa-si ofere un 5 o'clock tea. si-n loc de biscuite, langa ceasca de ceai chinezesc adus de-un var de-al doilea acum doi ani cand a fost in delegatie, savura un guvide sarat de-o culoare indoielnica.

ajuns insa in acest punct ma intreb de fapt care-i deosebirea intre sloganul respectiv si reclama la mecdonaltz-ul de azi? probabil doar vreo 20 - 30 de ani. insa despre acest aspect vom vorbi cu o alta ocazie.

Un comentariu:

Monica Bildea spunea...

m-am hlizat ca sfecla-n gura vacii (expresie de la galati, evident intentionata ;)