07 mai 2007

motor + 0 = - anonimat

deci motorul te scoate din anonimat.
de ce? pai sa va spun...
de cateva zile mi-am luat motoreta. nu, NU este motocicleta (pentru ca nu e), nu-i nici scuter (pentru ca nu arata) nici "moped" nu-mi vine sa-i spun pentru ca ma enerveaza denumirea asta de manual.
mi-am luat deci motoreta pe care am legat-o de gardul din fata blocului. a doua zi o baba (nu-s lipsit de respect - ii spun asa pentru ca nu este o femeie in varsta este pur si simplu o baba) isi iteste capul intre basma si pervazul balconului si intreaba "locuiti aici?" evident ca locuiesc aici doar nu-s destul de tampit sa locuiesc la 3 cartiere distanta si sa leg motoreta de gardul vostru. si ca dovada ca intr-adevar nu-s lipsit de respect, raspunsul asta i l-am dat doar mental. "ah, da? bine atunci"
azi, dau sa plec, si ma interpeleaza un mos (pai daca asta e...) "locuiti aici?" duh, taman ce mai purtasem discutia asta. ca sa nu mai pomenesc ca in mod normal monotonia ma omoara. asta cand nu ma enerveaza. in fine, in timp ce baba avea doar o curiozitate (aicea iar devin misogin), mosul e ceva mai pragmatic: "pai motocicleta asta strica gardul". nu stiu cat de bine se asorteaza negrul cu verdele drept pentru care tac. "o sa-l darame de tot" - iara tac. am dubii serioase ca ar intelege faptul ca tufisul ala n-are cum sa sustina o suta de kile. "si-apoi, daca vreau sa fac curatenie in jurul blocului, cum fac?" - hait, aicea m-a prins, te pomenesti ca am cumparat un vehicul atat de mare incat din pricina lui nu se mai poate da cu matura in jurul blocului. sigur nu-mi trebe carnet sa pilotez ingineria asta? "pai" - ii zic -"urci pana la mine si facem curatenie impreuna". oferta parea sa aiba sens pentru ca a cantarit-o putin. ulterior insa si-a dat seama ca are o mare hiba: "pai si de unde sa stiu eu cand vreau sa fac curatenie?" aici m-a prins. nici eu n-aveam de unde sa stiu cand i se punea lui sa faca curatenie. am simtit brusc ca nu mai sunt chiar atat de stapan pe situatie. am incercat sa ii sugerez o programare. sa zicem pe cinci iunie. peste vreo cinci ani. acuma din doua una: ori in sinea sa era un soi de dizident si ura planul cincinal, ori nu era convins ca va prinde respectiva data. cert e ca desi parea sa nu-i convina perspectiva mi s-a parut ca ne despartim prieteni. insa asta nu voi afla cu precizie decat in momentul incare voi fasi primul cauciuc dezumflat si ventilul atent asezat langa ghena - poate ii mai trebuie cuiva.

pentru prima data poze chiar n-am pentru ilustrare. vor veni insa in curand.